Eberhard van der Laan Mediation Award voor Carry Knoops-Hamburger

Delen:

Carry Knoops-Hamburger

Advocaat Carry Knoops-Hamburger heeft de Eberhard van der Laan Mediation Award 2019 ontvangen. Zij werd geroemd om haar ‘persoonlijke en beroepsoverstijgende betrokkenheid’ waarmee ze opkomt voor mensen die dat zelf niet goed kunnen.

De Eberhard van der Laan Mediation Award geldt als de opvolger van de NMv Mediation Impact Award en is vernoemd naar de eerste winnaar. De in 2017 overleden oud-burgemeester van Amsterdam geldt als een van de grondleggers van mediation in Nederland. Knoops-Hamburger noemde het tijdens de uitreiking een grote eer om de award in ontvangst te mogen nemen.

Ontspanning en contact

Carry Knoops-Hamburger is directeur en managing partner van het in Amsterdam gevestigde Knoops’ advocaten en zet zich al jarenlang in voor mensenrechten. Zo staat ze onder meer aan de wieg van het Knoops’ Innocence Project: een non-profit programma dat erop gericht is om onterecht veroordeelden in Nederland en op de voormalige Nederlandse Antillen een stem te geven. Meerdere onterecht veroordeelde Nederlanders, die soms jarenlang vastzaten, zijn via deze weg vrijgekomen.

Ook zette zij de stichting Miles4Justice op, dat onder meer zeiltochten organiseert om zo geld in te zamelen voor doelen die mensenrechten versterken. Uit het juryrapport blijkt dat de NMv met name waardeert hoe Knoops-Hamburger binnen haar werkzaamheden – in de geest van de mediationpraktijk – vaker kiest voor ontspanning en contact, dan voor strijd. Zo is er tijdens de zeiltochten van Miles4Justice bijvoorbeeld aandacht voor soldaten en politiemannen en -vrouwen die tijdens hun werk PTSS hebben opgelopen en in conflict zijn gekomen met hun werkgever. Gedurende de zeiltochten gaan deze partijen op een gemoedelijke manier met elkaar in gesprek, zodat het wederzijdse begrip weer ruimte krijgt.

De andere genomineerde die door de NMv-leden werd aangedragen was minister Sigrid Kaag van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Vorig jaar ging de award naar Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven