Kun je echt élk onderdeel van het recruitmentproces remote uitvoeren? (Jazeker!)

Delen:

200401_Depositphotos_204122512_s-2019

In deze tijden werken we allemaal zoveel mogelijk thuis. Maar lukt dat wel, élk onderdeel van het recruitmentproces op afstand uitvoeren? Zeker, zegt Peer Goudsmit, die het proces uiteen rafelt in 14 (!) onderdelen. En ja, die kunnen dus állemaal remote.

Recent kreeg ik een vraag van een directeur. Hij vroeg mij wat hij aanmoest met zijn recruitmentactiviteiten, in deze turbulente tijd. Behalve de vraag of hij nog wel werk zou hebben voor de potentieel nieuwe werknemer, zat hij ook met de vraag of hij wel iemand durfde aan te nemen zonder hem ooit de hand te hebben geschud. Een terechte vraag, denk ik, die ook niet zomaar te beantwoorden is. In recruitment speelt immers ook gevoel altijd een belangrijke rol. En hoe werkt dat als je alles remote doet?

Maar het leidde bij mij dus tot de vraag: hoe erg is het eigenlijk dat we iemand niet meer live ontmoeten, voordat we hem of haar aangenomen hebben? Kunnen we alle essentiële stappen inmiddels op afstand doen, vanuit de huiskamer? Of zijn er toch dingen waarvoor je écht nog iemand fysiek moet tegenkomen? Ik loop daarvoor alle (mogelijke) onderdelen van het standaard recruitmentproces hieronder even stap voor stap door.

Stap 1: De vacature aanmaken

  • Simpel: je maakt in je recruitmentsysteem de vacature aan. Idealiter zit er in het ATS al een ‘approval flow‘, waarmee iedereen die akkoord moet geven ook akkoord kan geven. Helemaal remote te doen dus. En anders kun je het akkoord natuurlijk ook prima via een mailtje of een andere applicatie verkrijgen. Oftewel:

Kan het remote?

Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven