Normaal gesproken…

Delen:

BWN_HHH_2006 Emilie de Muinck Keizer Freshfields

Emilie de Muinck Keizer (Learning & Development): Deel uitmaken van Freshfields betekent deel uitmaken van een wereldwijd team. Zoals bij elk high performing team, speelt iedereen een belangrijke rol in het leveren van werk van wereldklasse. Omdat veel van onze zaken de jurisdicties overstijgen besteden we veel aandacht aan het samenwerken binnen de internationale teams.

Normaal gesproken…

Normaal gesproken… bieden we, naast de gebruikelijke mogelijkheden voor associates om op secondment te gaan naar een cliënt of een van de kantoren wereldwijd, iedereen binnen kantoor de mogelijkheid deel te nemen aan Explore Europe (EE). Dit houdt in dat je voor een aantal weken werkzaam bent op een van de kantoren binnen Europa met als doel collega’s te ontmoeten, te leren van elkaar en je eigen ervaring te verrijken.

Normaal gesproken… zijn de 2 á 3-daagse Advance-programma’s een vast onderdeel van het developmentprogramma van iedere associate. Deze internationale trainingen zijn bijzonder geschikt om ‘peers’ van de verschillende Freshfields-kantoren te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen. Ook de business-servicescollega’s hebben de mogelijkheid om aan regionale SMART-trainingen deel te nemen.

Normaal gesproken… bieden we ieder studiejaar een aantal studenten de kans een internationale studentstage te lopen, de Connect-stage. Als Connect-stagiaire loop je zes weken stage op ons kantoor in Amsterdam en vervolgens vier weken bij een van onze andere kantoren in het buitenland.

Normaal gesproken… draaien werkstudenten en student-stagiaires bij ons in Amsterdam volledig mee in onze internationale dagelijkse praktijk. Op deze manier krijgen zij een goed beeld van de aard en de inhoud van het werk en van de diverse teams in Amsterdam en daarbuiten.

…maar nu even niet

De reisbeperkingen in de coronacrisis zorgen ervoor dat veel van onze internationale programma’s nu geen doorgang kunnen vinden op de normale manier. Om in contact te blijven met de teams in Amsterdam en de andere kantoren zijn er veel virtuele team meetings. Ook zijn veel van de internationale trainingen omgebouwd naar virtuele online sessies zodat de juridische en professionele vaardigheden verder ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast vindt ook de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden (denk hierbij aan coaching en het vitality programma met onder andere mindfulness en leren omgaan met work-life balance en mental health topics) online plaats.

En eerlijk is eerlijk… dat bevalt best goed! Dus waarschijnlijk zullen bepaalde veranderingen ook blijvend zijn!

‘Excellent, and not too serious’

Vooralsnog hebben we moeten besluiten de werkstudentschappen en de student-stages in ons eigen kantoor in Amsterdam uit te stellen. We geloven dat je pas echt kunt ervaren hoe ‘excellent, and not too serious’ wij zijn door op kantoor en in het team mee te draaien in onze dynamische en gezellige praktijk. Hopelijk kan dat snel weer! Tot die tijd presenteren wij ons als kantoor, en elke praktijkgroep zichzelf, middels een virtuele tour en een intro op Instagram en Facebook. En we nodigen iedereen ook uit om rond te kijken op onze vernieuwde werkenbijfreshfields-website!

Emilie de Muinck Keizer is sr. HR-consultant met een focus op L&D binnen Freshfields Bruckhaus Deringer LLP in Amsterdam en Continental Europe.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven