Recruitment in coronatijd: Let’s get digital!

Delen:

Misha Verbeek
Misha Verbeek is teamlead Recruitment & Talent Development bij CMS

De upside aan deze coronatijd is dat het je dwingt om buiten de kaders te denken en manieren te verzinnen om te bereiken waar je voorheen wellicht niet eens bij stilstond.

Misha Verbeek: “Wat tot voor kort vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Recruitmentborrels- en diners, bedrijvendagen, kantoorbezoeken, business courses, studentstages en ga zo maar door. Recruitment in de advocatuur hangt aan elkaar van dit soort (sociale) aangelegenheden. Het is dé manier om potentieel talent te leren kennen en aan je te binden. Nu al dit soort activiteiten plotseling tot stilstand zijn gekomen, stelden wij ons natuurlijk ook de vraag hoe wij het beste in contact kunnen blijven met onze doelgroep. Kortom: buiten de kaders denken en manieren  verzinnen om te bereiken waar je voorheen wellicht niet eens bij stilstond.

Online kennismaken

CMS kent sinds drie jaar een jaarlijkse kantoorbrede internationale business course, de CMS Career Challenge (CCC), waarbij wij twintig studenten meenemen naar een van onze vestigingen in het buitenland. The Berlin Edition zou half mei aanstaande plaatsvinden en dus waren wij genoodzaakt om deze te cancelen. We hadden natuurlijk actief geworven in de studentenwereld en voldoende mooie aanmeldingen gekregen. We hebben toen besloten om de selectie alsnog te doen, alsof de CCC gewoon doorgang zou vinden. De kandidaten die wij anders hadden uitgenodigd voor de selectiegesprekken, hebben wij gesproken via Microsoft Teams. Zo kregen de studenten op deze manier alsnog de kans om zichzelf te presenteren en vragen over ons kantoor te stellen. Andersom hebben wij in beeld wat zij in huis hebben en op welke manier wij op een later moment wellicht nog iets voor elkaar kunnen betekenen; een studentstage of werkstudentschap, een junior positie of een volgende editie van de CCC.

Virtuele kantoortour

Natuurlijk komen studenten ook graag een kijkje in de keuken nemen bij ons op kantoor. Hoe ziet de entree eruit? Wie lopen er allemaal rond? Hoe zien de werkplekken eruit? De sfeer proef je toch het beste op de vloer. Dat is nu wat lastig. Maar deze periode leent zich er bij uitstek voor om (met inachtneming van de maatregelen natuurlijk) kantoor te filmen! De virtuele kantoortour is te vinden via onze social kanalen Facebook en Instagram.

Working apart together

De studenten die vanaf de start van de lockdown stage lopen hebben wij natuurlijk onder onze hoede genomen. De huidige lichtingen student-stagiaires hebben een fantastische inzet laten zien, ook vanuit huis. Dat vergt discipline en moed. Het bewonderenswaardig hoe goed dat gaat! De tussentijdse evaluaties en beoordelingen met de begeleiders en onze Corporate Recruiter kunnen we via Microsoft Teams alsnog doen. Wij sluiten ook niet uit dat de ervaringen die we hiermee opdoen, meenemen voor de toekomst.

Het is allemaal anders en vergt creativiteit en flexibiliteit, maar met de digitale mogelijkheden van deze jaren 20 kunnen we eigenlijk het werk voor een groot deel voortzetten. Die luxe hebben veel andere bedrijven en beroepen natuurlijk niet. Dat beseffen wij ons terdege. Tegelijkertijd kunnen wij niet wachten om weer een live evenement op te tuigen, ons kantoor te presenteren en potentiële medewerkers te ontmoeten!”

Misha Verbeek, Teamlead Recruitment & Talent Development, CMS. Ze geeft het stokje door aan Emilie de Muinck Keizer (Freshfields Bruckhaus Deringer).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven