Beter Werk Nieuws

De belangrijkste uitdaging van 2020: het tekort aan talent

Het tekort aan talent is iets waarmee elk bureau in de recruitmentbranche momenteel kampt. Recruiters, werkgevers, de kandidaten zelf, iedereen ervaart de gevolgen ervan. Annika van Leeuwen vertelt er meer over.

Kandidaten zijn de belangrijkste component in elk succesvol recruitmentproces. Zonder getalenteerde kandidaten kun je geen vacatures invullen en zijn klanten ontevreden. En als klanten ontevreden zijn, merken recruitmentbedrijven de directe effecten in hun omzetdoelen en algemene zakelijke doelstellingen.

Hoewel het tekort aan talent in de hele industrie een teken is van een lage werkloosheid –  een goede zaak – kan het een probleem vormen voor bedrijven die van dat talent afhankelijk zijn als hun belangrijkste handelswaar. Als onderdeel van ons jaarlijkse Global Recruitment Insights en Data (GRID)-onderzoek vroegen we meer dan 2.000 professionals uit de recruitmentbranche in 10 landen om na te denken over de kansen en uitdagingen waarmee ze in 2020 te maken hebben. Zoals verwacht is vooral het tekort aan talent iets dat hen grote zorgen baart.

Kandidaten zijn een topprioriteit

Het is geen verrassing dat de ondervraagde recruitmentprofessionals het belang onderkennen van de opbouw van een solide kandidatenpool in de huidige hyperconcurrerende markt. Zo vindt 43 procent dat de werving van kandidaten hun belangrijkste prioriteit is in 2020, terwijl candidate engagement voor 27 procent een belangrijke prioriteit is.

Beide processen, zowel het werven van de kandidaten als vervolgens het onderhouden van de relaties met hen, zijn cruciaal voor het algehele succes van het recruitmentteam. Ruim een derde van de recruitmentprofessionals (34 procent) noemt bovendien klantervaring als hun belangrijkste prioriteit voor het komende jaar. Maar als de focus op het vinden van kandidaten en een optimale klantervaring ligt, wat gebeurt er dan als er simpelweg niet genoeg talent (of vaardigheden) beschikbaar is?

Lees verder…

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures