CPO

Hoe een antwoord van de Hoge Raad het ontbindingsrecht ongemerkt heeft veranderd. Bekijk de webinarclip

René Klomp

Wist u dat een antwoord van de Hoge Raad op een prejudiciële vraag het ontbindingsrecht ongemerkt heeft veranderd? Mr. René Klomp praat u bij in de nieuwste webinarclip van het CPO. Vraag deze nu gratis aan.

Een woningbouwvereniging ontdekte dat een huurder zonder toestemming een gedeelte van zijn woning ter beschikking had gesteld aan een gezin. Dit is normaal gesproken een tekortkoming die voor de verhuurder een grondslag oplevert om ontbinding en ontruiming te vorderen. Er zijn twee uitzonderingen volgens 6:265 BW, namelijk dat de tekortkoming te gering van betekenis is, ofwel van bijzondere aard is.

In dit geval nam de voorzieningenrechter de gelegenheid te baat om prejudiciële vragen te stellen aan de Hoge Raad. In het antwoord stond op het eerste oog niets nieuws. Maar volgens René Klomp is er wel degelijk iets bijzonders aan de hand. In de webinarclip – een fragment uit ons meest recente webinar Burgerlijk recht – vertelt Klomp op welke twee punten de Hoge Raad van gedachten is veranderd.

Wilt u de webinarclip bekijken? Vraag deze direct aan op cpo.nl.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod

Winkelmand